Perinteinen syntymäpäiväkävely järjestetään jälleen 2.8. Helsingissä Pirkko-Liisa Rauhalan johdattamana. Ohessa lisätietoa, tervetuloa mukaan!

Silja Vuorikurun kirja Aino Kallas – maailman sydämessä on saanut paljon huomiota ja arvosteluja on tullut niin Virossa kuin Suomessa. Pyrimme välittämään niistä tietoa facebookin kautta – jos silmiisi osuu arvostelu esimerkiksi paikallislehdessä, voit laittaa niitä jakoon.

Ja iloisena tietona myös se, että SKS on tehnyt elämäkerrasta käännössopimuksen virolaisen Varrak-kustantamon kanssa!

Juhannuksen alla voi vaikka kuunnella Yle radio 1 ohjelmaa Valkea yö Tauno Pylkkäsen Sudenmorsian-oopperasta, se löytyy areenasta. Tässä ote ohjelman sivuilta:

”Niin tänä valkiana Juhannusyönä Aalo, Priidik metsävahdin vihitty vaimo, ensimmäistä kertaa ihmissutena juoksi.” Aino Kallaksen pienoisromaanissa Sudenmorsian nuori nainen elää kaksoiselämää: päivällä hän on hyvätapainen vaimo ja äiti, öisin hän juoksee susilauman mukana verisillä saalistusmatkoilla. Tarin sijoittuu 1600-luvun Hiidenmaalle, mutta sitä voi lukea myös kertomuksena modernin naisen vapaudenkaipuusta.

Tauno Pylkkänen sävelsi Sudenmorsiamen tarinaan dramaattisen pienoisoopperan, joka sai kolmannen palkinnon Prix Italia –kilpailussa vuonna 1950. Ohjelmassa kuullaan oopperasta vuonna 1957 nauhoittetu esitys. Radio-orkesteria ja radiokuoroa johtaa Jussi Jalas ja keskeisissä rooleissa laulavat Liisa Linko-Malmio, Anita Välkki ja Jorma Huttunen sekä puheroolissa Ture Ara.

Toimittajana Lotta Emanuelsson

Kallas Seura toivottaa kaikille tunnelmallista juhannuksen aikaa ja kaunista kesää,

 

 

vuorikatu 2

Aino Kallas -kävely 2017

Aino Kallas Seura järjestää vuosittain kävely-tapahtuman Helsingissä kirjailijan syntymäpäivänä. Vuonna 2017 vietetään Aino Kallaksen 139-vuotissyntymäpäivää keskiviikkona 2.8.2017 klo 17.00 alkaen Päivälehden museossa, Ludviginkatu 2-4.

 

 

Tämän vuoden teemana:

Aino Kallas – suomalainen, virolainen, maailmankansalainenkallas vuorikatu

Tapahtuman aluksi seuran jäsen Pirkko-Liisa Rauhala esittelee Aino Kallaksen elämää viidessä maassa ja sitä, miten kansainvälinen elämä näkyy Kallaksen tuotannossa ja hänen verkostoissaan. Alustuksen jälkeen kävellään Päivälehden museosta Vuorikadun Hospiziin, nykyiseen Hotelli Arthuriin (Vuorikatu 19) jonka kanta-asiakas Aino Kallas oli kaikkiaan 40 vuoden ajan. Tapahtuma on kaikille avoin ja sinne on vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

Lisätietoja antaa Pirkko-Liisa Rauhala,

Pirkko-Liisa.Rauhala(at)helsinki.fi